Traumaopvang en EMDR

Heftige (traumatische) gebeurtenissen kunnen diep ingrijpen, een enorme impact hebben, in een mensenleven. De meeste mensen ‘verwerken’ deze traumatische ervaringen op eigen kracht. Ze komen er gelukkig met hulp en steun van familie en vrienden uit.

Anderen kunnen, na een traumatische ervaring, psychische klachten gaan ontwikkelen. De nare herinneringen blijven zich opdringen, in de vorm angstaanjagende beelden (herbelevingen, flashbacks) en nachtmerries. Schrik- en vermijdingsreacties ontwrichten iemands leven.

EMDR werkt zeer effectief voor de behandeling van mensen met PTSS en andere trauma gerelateerde angstklachten. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat cliënten goed op EMDR reageren. EMDR is een kortdurende therapievorm. Indien het gaat om een trauma n.a.v. een éénmalige ingrijpende gebeurtenis, dan zijn mensen vaak al na enkele behandel sessies in staat om hun dagelijkse bezigheden weer op te pakken en hun leven te vervolgen.

EMDR voorkomt dat “the birds of sorrow will build nests in your hair”.

ANSRO heeft veel ervaring met de professionele opvang van hulpverleners na traumatische gebeurtenissen en beschikt over een netwerk van zeer mensgerichte, gekwalificeerde, uitstekende EMDR therapeuten.

"You cannot prevent the birds of sorrow from flying over your head. You can prevent them however from building nests in your hair"

Is EMDR iets voor jou?

Neemt u geheel vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie.

Top